Friday, 6 April 2012

Kenapa lakukannye sedangkan ianya cube hindarkan diri kita ?


Hai semua :)
Okey , dah makan ? haha , jimat duit aku .. hehe
First of all , nak tanye , ade lagi yang x kenal dadah tuwh rupe macam mane ? ?
Kenal ,kan ?
Okay , bagus ...
Lau x kenal , pergi cari sendiri ! ! !
Hahahahahahaha :D

Nak tanye dengan korang ,
korang tahu x dalam badan kite , setiap sel yang ade dalam badan kita ade satu organel ,
aku x pasti organel ape ,,
tapi , yang pastinye , organel nie menjalankan fungsi nye iaitu ,
"MENYINGKIRKAN DADAH YANG ADE DALAM SEL" . .

Okay , korang paham maksud nye ? ?
macam nie ,
ade salah satu organel dalam setiap sel badan kita ,
menyingkirkan dadah yang ade dalam sel ...
Jadi , sel nie akan menyingkirkan dadah yang ade dalam badan kite ..
sebab , badan kite kan dipenuhi dengan sel ..
Dan , terciptanye , terjadinye kite dari satu sel sahaja ..
Sehingga , ianya berlaku proses mitosis dan meiosis ,
menyebakan sel yang satu itu berkembang menjadi satu makhluk atau , satu individu ...

Bagi korang yang x faham ape itu proses dan meiosis ,
mitosis dan mieosis adelah proses pembahagian sel ..
Nak terang pon , panjang sangat ..
Cukup lha setakat tuwh jee~
Nak tahu lebih lanjut ,
tanye doktor :)

Tapi kan ,
aku x paham betoll ...
Kenapa orang-orang yang menagih nie nak jugak amek dadah ,
sedangkan ,
organel dalam sel badan kite menyingkirkan dadah yang ade dalam badan kite ...

Satu jee , ,
yang dah terlebih jalan , kembali lah :)
yang dah terpesong , patah balik lah , keyh ? ? ?

Aku sayangkan korang ,
so, korang kena sayangkan diri korang ....

~SEKIAN ,TERIMA KASIH . ASSALAMMUALAIKUM !~

Have a Party time ! !


Hye , peeps ! ! ! sihat ke ? okey , good .. (Y)

Hari nie , kelas aku ade buat jamuan bufday yang tarikh lahir dye antare bulan januari sampai april :)
*kecil-kecil jee~

Memang terbaikk lah jamuan kali nie ..
*aicehh, macam sebelom nie ade buat jamuan jee~ hee...

So , happy bufday to korang yang dah 'TUA' ,
from left : najlaa , alia , along , fatin , baitie dan farziana . :)

Mereka ni yang paling happy mase jamuan bufday JanApril sebab mase kami (yang lahir bulan selepas bulan april) rancang jamuan nie , dyowang xtahu ponn ...
Yang dyowang tahu hanye lha "ade makan-makan sikit" ...
Naseb baik lah buat mase rehat ...
Lau tak , dah lame aku bawak tepung gandum dengan air sebaldi , + telur sekali ...
Bau telur lah korang mase balikk .... haha :D

Ape ? Kek ?
Ouhh , of kos lah ade ...
Nak tengok ?
Jangan , nanti teliur kunk , susah plak aku ....
Haha , xpelah ...
Dengan ini , ini lah kek yang di"sponsor" oleh mak wan ...
TADAA ! ! !

sedap gilerr kek nie ! ! !


Nak ? ? ohh , xbolehh ...
Sudahh habes lorhh~~~
Kek nie memang sedap sangat ....

So , lau dah kek , of kos lah yg menyambut party niey kene potong , kan ? ?
Hahaa~~

Tengok NIEYH ! ! !
#tapii , aku x letak gambar semua orang sebab , berat lah post nie nanti#
alia :)

baitie

tyqah a.k.a puru

fazzizul a.k.a along

najlaa a.k.a wawa :)


Tapi , haa , nanti dulu ... Memandangkan pelajar budak lelaki dalam kelas aku x ramai (4 orang jee~) ,
So , dyowang buat 1 rancangan khas ...
Tapi , kami budak-budak perempuan nieyh memang x berani nak "interframe" sebab , kembang tekak aku tengok dyowang punye game nie ...
Haiyaa~

Nak tahu ape mende ?
Haa , tengok r nie ...
Tapi , ade syarat , pastikan mase korang tengok gambar nie , korang bukan tengah makan ..
#aku x memain nie ...

hasil air tangan along :)


Bayangkan , air nie di adelah campuarn air F&N anggur ,kek coklat yang aku tunjuk tadi , mee goreng(seurat jee~) ,dan xsilap aku , kuah caramel puding ...
Hurm , memang kembang tekak aku tengok air nie ...

Cume , aku tabik spring lah sama seorang mamat nie ...
Name dye AMRI ...
Dari jerantot ...
Nak tahu kenapa ?
Sebab nyee , dye lah yang berani minum air yang kat atas nie ...
Ya ALLAH , ya tuhan ,, sanggup dye minum ...
X percaya ?
Okey , ini bukti nyee~
amacam ? hensem ark ? hahahaha ...

At the last , dye muntah jugak ...
Ape ape pun , satu kehebatan lah untuk dye sebab dye berani ...
Haha ....

Lepas kami enjoy-enjoy sambut bufday party nie ,
ade plak konflik antare kami dengan cikgu-cikgu ...
Bukan ape , kami buat jamuan nie , kecik-kecik jee~
Jadi , xnak lah bagitahu cikgu ,,
Xnak menyusahkan dye ...
Then , dye marah-marah plak kite org ..
Ehh , saket nyee lah hati aku ...
Bende kecik macam nie pon nak marah-marah. . . .
Serabot betoll ! ! !

Ape-ape pon , memang happy lah hari nie ...
Enjoy gileerr ! ! !

Kepada yang bufday jan-april ,
pesanan dari kak long :
haha ,, happy belated bufday ,
sweet 16 ,
hope korang dipanjangkan umo ,
murah rezeki . . . .
keyh ? ? ?

~SEKIAN ,TERIMA KASIH . ASSALAMMUALAIKUM !~

Saturday, 24 March 2012

Ketahui 7 Sikap Wanita Dengan Melihat Cara Berjalan



1. Kelihatan Seperti Tidak Memijak Tanah
Golongan wanita yang jalannya berginjat, wanita ini kononnya bersifat tidak jujur, mulutnya laser dan menyinggung perasaan orang lain terutamanya ketika berbual. Dia juga dikatakan terkenal dengan sikap egonya. Dan yang lebih parah, wanita ini biasanya seorang yang boros atau suka membazir tanpa berfikir sebelum berbelanja. Tapi jangan berkecil hati, kerana wanita seperti ini biasanya menjadi pujaan ramai lelaki.
2. Sering Menoleh Ke Kanan Dan Kiri
Wanita yang berjalan seperti ini biasanya pandai menyimpan rahsia. Walaupun ramai yang menganggap wanita yang berjalan seperti ini tidak jujur, suka menipu teman sendiri, dan merugikan teman bualnya, namun, ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hatinya. Kononnya wanita seperti ini senang diatur dan diuruskan.
3. Suka Menunduk
Wanita seperti ini katanya memiliki sifat yang tertutup. Dia hanya akan berbual dengan orang-orang yang rapat dengannya dan boleh dipercayai. Wanita seperti ini biasanya sukar untuk ditawan hatinya. Di samping sikapnya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan percintaan. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hatinya, dijamin lelaki itu akan beroleh kebahagiaan. Ini kerana, wanita jenis ini sangat setia, dan dia tidak akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.

4. Berjalan menatap lurus ke depan.
Mereka yang berjalan seperti ini biasanya memiliki pendirian yang teguh, dan bukannya mudah hendak menggoncangkan imannya. Jangan sekali-sekali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak mahu mendengar dia berleter panjang lebar. Meskipun pendiriannya teguh, tapi dia selalu berselisih pendapat. Jadi tak hairanlah kalau wanita seperti ini hanya mahu berbual dengan orang yang perpengalaman luas.

5. Badan bergerak ke kanan dan kiri.
Wanita yang berjalan dengan gaya yang sedemikian selalunya bersikap tidak ambil kisah dengan masalah yang berlaku. Apa pun masalah yang ada dihadapannya, dia menganggap itu sebagai perkara kecil. Walhal masalah itu sebenarnya agak rumit dan memerlukan kebijaksanaan untuk diselesaikan. Kerana sifatnya yang suka ambil mudah ini, banyak persoalan yang akhirnya tidak dapat diselesaikan dan akibatnya merugikan dirinya sendiri.
6. Badan Nampak Tegak
Wanita ini tegas dalam menentukan sesuatu. Dia tidak mahu urusan peribadinya dicampur oleh orang lain. Gaya bicaranya selalu serius seperti ingin menunjukkan dia memiliki pendirian teguh. Dan yang menarik tentang wanita ini, dia bertanggungjawap terhadap apa yang pernah dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa menghilangkan sifat-sifat romantiknya.
7. Berjalan seperti Zirafah
Maksudnya, ketika melangkahkan kaki, badannya kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang. Wanita jenis ini sangat lemah perasaannya. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah tersinggung. Jadi, jika berbual dengan wanita seperti ini sedikit sebnayak kenalah menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah mengalirkan air mata.

Panduan ini bukanlah semata mata hanya berguna untuk lelaki tapi boleh jugak di jadikan peringatan kepada wanita wanita diluar agar berjalan dengan sopan. Macam biasa, tip ini hanya panduan bukan semestinya betul dan setiap individu adalah berlainan. Sekian. Wallahualam.


~SEKIAN ,TERIMA KASIH . ASSALAMMUALAIKUM !~

18 SEBAB MANUSIA MERASUK MANUSIA...


18 Sebab Jin Merasuk Manusia :

Ustaz Dasuki menyatakan 18 sebab jin merasuk manusia, iaitu:

1. Apabila manusia meringankan solat dan tidak mentaati perintah Allah.
2. Terdapat alat muzik atau alat melalaikan didalam rumah
3. Meninggikan suara dalam bilik air
4. Menangis dan merintih sebelum tidur
5. Membuang air panas ke dalam bilik air
6. Melompat tinggi tanpa membaca Bismillah
7. Memasuki tempat gelap yang ditinggalkan
8. Perasaan terlalu takut dan terlampau gembira, seperti ketawa berlebihan
9. Selalu bertengkar suami isteri
10. Terlampau marah
11. Mengikut hawa nafsu
12. Terdapat gambar lukisan manusia dan anjing di dalam rumah
13. Terdapat lambang salib pada lantai, sejadah atau langsir
14. Menghadiri majlis yang melekakan tanpa menyebut kalimah Allah
15. Perempuan suka bersolek
16. Berlaku sihir perjanjian di antara jin dan tukang sihir
17. Jin jatuh cinta pada manusia
18. Suka membaca buku cerita hantu dan buku berunsur sihir. 

~SEKIAN ,TERIMA KASIH . ASSALAMMUALAIKUM !~

Saturday, 17 March 2012

8 sebab utama mengapa wanita yang bertudung itu lebih baik..


1. Tuntutan Agama
Putri Rasulullah menanyakan apa yang dilihat ayahandanya. "Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otaknya mendidih. Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya." Fatimah Az-Zahra kemudia menanyakan mengapa mereka disiksa seperti itu? "Wahai putriku, adapun mereka yang tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang tidak menutup rambutnya sehingga terlihat oleh laki-laki yang bukan muhrimnya."


2. Mengurangkan dosa
Sehelai rambut yang diperlihatkan kepada lelaki yang bukan muhrim, satu dosa anda dapat. Kalau sehelai rambut SENGAJA diperlihatkan kepada 10 lelaki bukan muhrim, maka 10 dosa anda dapat. Tahukah berapa ribu helai rambut anda?! Dan tahukah berapa ribu lelaki yang anda hadapi setiap hari?!



3. Lebih pintar dan tenang
Kepala yang dilindungi tudung akan lebih selesa, cuaca panas dapat dilindungi melalui pemakain tudung. Kepala yang sihat dan selesa akan mendorong kelancaran perjalanan darah di otak membuatkan otak dapat berfikir dengan cepat dan baik.



4. Tidak membazir
Tidak perlu pening kepala membazirkan masa nak luruskan rambut, warnakan rambut, beli segala rawatan untuk menjadikan rambut kelihatan cantik. 



5. Lebih sopan dan manis
Lebih 98% lelaki mengakui wanita bertudung nampak lebih sopan dan manis. Maka anda mempunyai 'nilai tambahan' di situ.



6. Rambut lebih tahan lama dan sihat
Fakta: Rambut yang terdedah kepada sinaran ultra-ungu (UV) akan merosakkan rambut. Walaupun anda memakai syampu pelindung, hakikatnya syampu itu sendiri mengandungi bahan kimia merosakkan.



7. Menjadikan diri anda 'mahal'
Kebanyakan lelaki berpendapat bahawa wanita bertudung ibarat buah epal yang sedang masak ranum di pokok tetapi sukar dicapai kerana kedudukannya di puncak pokok berbanding epal yang lain.



8. Lebih dihormati
Wanita bertudung lebih dihormati ramai. Setiap tutur katanya menjadi panduan dan kesopanan serta sifat merendah diri menjadikan anda begitu dikagumi.


~SEKIAN ,TERIMA KASIH . ASSALAMMUALAIKUM !~

Friday, 16 March 2012

5 ubat untuk orang yang 'sakit hati'


 

~SEKIAN ,TERIMA KASIH . ASSALAMMUALAIKUM !~

Syukuri lah nikmat ALLAH~



Orang yang xmensyukuri nikmat ALLAH


Jadi ,renung-renungkan lah ,keyh ? Jangan lah kita tolak hukum ALLAh

 

~SEKIAN ,TERIMA KASIH . ASSALAMMUALAIKUM !~

Kuku panjang dan pemakaian cincin :)



Dikatakan bahawa menyimpan sebatang jari kuku yang panjang, dosanya sama seperti memelihara sekandang babi !!!!
#ehh ,sensitiviti , KHINZIR , ha ,sopan sikit ,kan ?,
 Jika kesemua jejari kita menyimpan kuku yang panjang.... 
Bayangkanlah dosa yang telah kita tanggung untuk kesemua babi-babi tersebut..... 
Jadi ,potonglah kuku anda :)

Jangan ada niat nak simpan kuku panjang ,walaupun hanya 1mm atau pun hanya jari kelingking.
Bagi orang Islam adalah tidak sesuai berkuku panjang atas apa alasan sekalipun kerana ia tidak membayangkan kesucian dan ia juga bukan budaya kita apatah lagi menggunakan tangan untuk beristinjak.

Orang Melayu (Islam) yang berkuku panjang biasanya mempunyai anak yang bodoh atau pun degil dan suka buat onar sebab diberi makan bahan kotor yang berada di kuku jari emaknya semasa menyediakan makanan seperti memerah santan kelapa, buat cekodok pisang, uli tepong, dll. Apa ilmu pun yang diajar pun tak akan boleh diterima masuk ke dalam kepala.

Percayalah~

Untuk yang bujang  #termasuk lha aku# beringat lah.
Kalau hendak cari pasangan dan mahu anak yang pandai dan mendengar kata ,
pilihlah wanita atau lelaki yang sentiasa berkuku pendek. Insya-Allah.


Maklumat tambahan :

Kuku panjang mempunyai sejenis kuman seperti yang terdapat dalam najis manusia,
iaitu E-Coli.


Kuman tersebut tidak akan hilang walaupun kita mencuci tangan dengan sabun.

Jadi, rajin-rajinkan lah berkuku pendek untuk kesihatan dan kebersihan diri sendiri.
Ini tak termasuk korek taik hidung, telinga dan sewaktu dengannya..

Nasihat Nabi Muhammad Saw. kepada Saidina Ali sesudah bernikah dengan Siti Fatimah iaitu anakanda kesayangan Baginda,
Nabi Muhammad saw. berpesan kepada Saidina Ali iaitu kalau memakai cincin pakailah di jari;
1] jari manis
2] jari kelingking (anak jari)


dan jangan memakai pada jari;
1] jari tengah
2] jari telunjuk


Nabi Muhammad saw. melarang kerana memakai cincin pada jari telunjuk dan jari tengah adalah meniru cara berhias kaum yang dilaknat oleh Allah iaitu kaum yang derhaka di zaman Nabi Lut a.s.

PERHATIAN :

Cara memakai cincin adalah termasuk lelaki atau pun perempuan.

p/s: Saudara dan saudari, sila nasihatkan kawan-kawan dan juga saudara-mara ataupun anak-anak tentang kaedah yang betul untuk berhias di dalam syariat Islam, kalau tidak sia-sia saja kita mendapat laknat dari Allah Swt. Nabi saw. memakai cincin dan kalau kita memakai cincin dengan niat mengikut sunnah Nabi saw. senang je kita dapat pahala.




Adapun tentang jari mana yang hendak didahulukan ketika memotong kuku, al-Imam Ibn Hajar al-'Asqalani (10/345) menyebut:
Maksudnya: "Tidak thabit dalam tertib jari-jari ketika memotong kuku sesuatu hadith pun... Ibn Daqiq al-'Ied telah mengingkari bentuk (memotong kuku) yang telah disebut oleh al-Ghazali dan orang yang mengikutnya, dengan berkata: "Semua cara-cara itu tidak ada asalnya, dan untuk mengatakan ia suatu yang digalakkan, ianya suatu yang tidak ada dalilnya, ia merupakan suatu yang tercela di sisiku, sekiranya seseorang menggambarkan, cara memotong kuku dimulakan dengan jari telunjuk tangan kanan disebabkan kemuliaannya, maka jari-jari yang lain, dia tidak akan dapat menentukannya dengan cara itu. Ya! memulakan dengan yang kanan samaada tangan ataupun kaki itu ada asalnya, kerana Nabi S.A.W. suka memulakan sesuatu dengan sebelah kanan."

~SEKIAN ,TERIMA KASIH . ASSALAMMUALAIKUM !~

Wednesday, 14 March 2012

Aku adalah ME~


Perhatian :
Pastikan anda tiada penyakit sakit jantung ,dan tidak mengandung .
Sekiranya bawah umo ,pastikan dewasa bersama dengan anda . :D

Haha ,okay~ takot x dgn statement kat ats nie ? ?
Xde pe pon . kidding jerk ! !

Mcm nie , aku xsuke bilerr ade orang ungkit kisah dulu . .
ALLAH ! ! !
Xde cter lain ke yg korang nak ungkitkan ? ? ?
Pliss lorh ! !
Benda dah lepas , lepas lah . .
Mcm org putih kate ,
"LET BY GONE < BE BY GONE ."

DONE ! ! ! !

1st : aku benci orang yg hipokrit .
WERK ! ! Lu hipokrit , go die lah ! ! Malas aku nak layan org cam kau ! Depan , bapak baik . . Semut pijak pon xmati (giler BAB* lah baik nye~konon~) Tapi , blakang aku , ALAHAI ! ! ! SETAN pon kalah ngan jahat dye ! ! ! Ahh~ nyampah nyerr~ tulun lorh ! ! ! GODAI lah org mcm kau ! ! !

2nd : aku suke org tego salah dan silapp aku :)
 
Orang mcm nie , sumpah aku tabikk ! ! ! Mcm anne kat ats nie ,kan ? bhahahahahahaha :3
Haha , but , nak tego pon , ade carenyee~ towl x ? ?
Bukan lah main sembur ayat pedas . . Towl ark ? ? ? hehee~


Okay lah~ itu jee aku nak ckp . . :)

~SEKIAN ,TERIMA KASIH . ASSALAMMUALAIKUM !~

Saturday, 10 March 2012

Cordy Product !


Ok , 1st of all ,aku xtahu nak ckp pe sal product nie . . .
But , product nie mmg okeyh ! ! !

Dulu , mak aku cerah taw (dop lah sampai putih) :D
Then , dye gelap ,(#lebeyh kurang nak hitam r) :)

One day , dye beli cordy belle ,
dlm mase sebulan r dye makan . .
Cerah balik ohh my mommy :) ~
#haha , thanx for cordy belle :D

So , setelah aku survey-survey kat Yahoo! and Google ,
ini lah yang aku jumpe tentang produk CORDY :D



So , aku ade cerita sal testimoni yang dibuat . . .



KISAH BENAR: Kaki nak kena potong.Pukul 7 pagi pakcik ni call sambil nangis2 minta hantar jus cordy ke wad 6A.bg botol pertama..bacaan kencing manis naik dari 21 ke 27..botol yg ke 2 bacaan trun hingga 5..Alhamdulillah kaki pakcik ni tak jadi potong..skrg dah tumbuh isi baru..dah semakin ok...Alhamdulillah jus cordy lu...ar biasa.

So , ape-apehal lau korang nak tahu lebih lanjut sal PRODUK CORDY nie ,
korang leyh gi link nie ...

If , nak tahu lebih lanjut , boleyh hubungi RUHAIZA <0199415536>

X pon , <<KLIK SINI>>

~SEKIAN ,TERIMA KASIH . ASSALAMMUALAIKUM !~

Saturday, 25 February 2012

The best SMARTPHONE that u must have it ! !


Sihat ? okay , baguuuss!!!!

So , kali nie aku nak bercerita sal henfon , , ehem ! correction ! SMARTPHONE ! !

Sememangnya aku gilerr ngan fon .... 
#but,still lagi pakai fon biasa , ekeke,,xmampu nak pakai mahal..

Berbalik pade tajuk ,,


hurm , mungkin jenama fon2 di bawah nie menjadi gilaan korang :
  • iPhone
  • HTC (OMG!!!my fav)
  • Samsung(jenama nie mmg gilaan aku)
  • Blackberry
  • Sony ericsson .

iPhone :
Okay lha , lau iPhone , stakat nie , yang aku tahu iPhone 4S yang paling terbaik yang aku tahu lharr . . . Lagipula , iPhone 4S nie byk function dari iPhone biase :) . . . And bagi korang yang suke brand Apple , korang mesti nak iPhone . . :)


HTC :
Stakat nie , aku xberapa nak tahu sangat sal jenama HTC nie sbb aku xamek tahu sgt . .  But , HTC mmg stylish ,, cntekk gilerr ! ! 
Korang patot amek HTC kalau korang :
  • suke fon mahal .
  • suke main game kat fon .
  • nak layan movie or video dengan HD . .

Samsung :


Okay , ape yang aku mampu katakan , lau bajet korang lower than 600++ , , galaxy y adelah pilihan yg terbaikk . .

But , bagi aku , galaxy s 2 adelah pilihan yang amat2 terbaikk . .  Aku gilakan fon nie . . . Teringin sgt nak pakai fon nie . . .  BTW , skrin fon samsung nie mmg besar !
BESAR GILER AH !  GILER AH BESAR !  AH BESAR GILER ! ! ! GILER AH BESAR ! ! hehee~




Blackberry :

If korang on9 24/7 , non stop , on9 jee the whole day , fon yg patot korang beli adelah , BB . . Knp ? ? Dgn BB lha korang boley ber-CHAT-ting scare percume , lau nak gne BIS blackberry service for internet , korang hnye perlu spend RM20 per month . . Murah , kn ? ?




Sony ericsson :
Bagi korang yang suke tuka-tuka fon , xnak fon yang tahan lama , fon sony lha yg terbaik tok korang . . . Keyh ? ? :) BTW , lau korang ank ikan kpd datin2 ke or datuk2 ke , ha , fon sony adelah yg terbaik tok korang .. Fon sony nie xtahan lame . . In family aku , mak aku pakai sony xperia X10 , mase beli tuwh , harga nye bapak murah (#agakpeliksebabbarukluar) ,but , xsmpai setahun dah bengong fon tuwh ... Haish ! ! ! Bengang mak aku ... haha . So , that , lau korang mmg kaye , mmg korang bleyh lha nak pkai fon jenama sony~..




Aku ade lagi satu jenama yang aku nak recommand-kan kat korang . . .
Ha , nak tahu ? ?
TENGOK R BAWAH NIE ! ! ! ------------
                                                                  l
                                                                  l
                                                                  l
                                                                 V


Nokia :


Jenama nie mmg popular dari zaman aku kecik lagi ... Nokia adelah satu brand yg mmg tahan lame .. Jatuh katil byk kali pon susah nak rosak ... Mcm fon yg aku pakai skrg , N2310 , byk kali fon nie jatuh , huh , masih bertahan ... :) hehee~ (#ganahdemonie) hihi ,. . Ha , ade 1 fon nokia nie , aku xigt num series , fon nie , byk kali ayah aku ter-basoh-kan fon tuwh dalam mesin basoh lha , rendam dalam lombong lha , pe lha , huh , still bertahan beb ! ! fon nokia mmg berat , kan ? Tapi , berata dgn kualiti , ketahanan fizikal dan mental . :) So , lau korang nk pkai fon yg thn lme , fon nokia is the best !
And , aku cadangkan korang beli lha fon nokia n9 . .


Sememangnye cntekk fon nie ... (itujeeyangmampuakukatakan) ><






But , ape pon , its up to korang lha korang nak fon yg mne 1 , kan ?
Lagipula , aku bercakap berdasarkan pengalaman . . .
Tapi, xtahu lha pe pendapat korang . .


sekian , , ,



~SEKIAN ,TERIMA KASIH . ASSALAMMUALAIKUM !~

bahasa jiwa bangsa ! !


Okay , sume sihat ? bagus , #bajet cam aku kesah jerk ! 1
muahhahahaha(gelakjahat) kikiki

First of all , , aku xfaham kenapa sekolah aku blajar BM dalam bio , chemist , fizik ,, sedangkan  kat skuwl lame , dyowg blajar BI ? ? ? what de fak ?!!

Siyes bengang aku ! ! !

Aku bukan nak ckp pe , bilerr kite blajar bio , chemist , fzik , in BM , , useless , , xde gune taw sbb lau kte nak lnjotkan pelajaran kite ke U (abroad) ,taw2 je lha lau abroad of course lha in BI , rite ? ? Ha , kan dah susah ! ! !


Lagi2 plak yang memang nak ade phD kat abroad or bla2 , , memang susah lha . . .

But , actually , ade kebaikan dan kelemahan nya , kan ? ?

Cth nye macam , bile exam , tahu2 je lha ade esei , kan ? ?
Kalau yg bi pon dpt c , b , nak buat esei ?  hurm , memang susah lha kan nak wat ayt dlm bi , btol x? ? ?


So , ape pon , , just teruskan blajar . . .
Lau korang nak tahu , dalam kehidupan kite nie , actually , dari kita lahir , smpai lha kite tua , kite blajar jea tnpa berhenti . . . Btol x? ?

Jadi , whateva it is , jgn pernah menyesal . . .
Sometimes , ade org yg mnyesal , knp lha aku blajar bnde nie , bnde tuwh .... Tapi , aku gagal , aku xboley ... NO ! ! jangan pikir mcm tuwh ...

Bagi korang yg korang tgah blajar add math , n korang rase add math tuwh sgt memeningkan kpale lah ,, n bla2 , , ape yg korang pikir tuwh akan effect pade diri korang ,, kalau korang pikir add math senang , korang boley wat ,, dan sememang nye korang boley ! ! ! !

~SEKIAN ,TERIMA KASIH . ASSALAMMUALAIKUM !~

Friday, 24 February 2012

FAKTA or AUTA ?


So ,hari nie aku nak citer sal FAKTA2 YANG MENARIK ! ! !


  • Stewardesses adelah perkataan ENGLISH yang paling panjang ditaip hanya menggunakan tangan kiri .
  • Lollipop adelah perkataan yang paling panjang ditaip hanya menggunakan tangan kanan .. . :)
  • Hanya perkataan 'Underground' sahaja yang bermula UND dan berakhir dgn UND . .
  • 'Typewriter' adelah perkataan yang paling panjang yang boleh dibuat daripada baris yang pertama yang ade di keyboard .
  • 'The' adelah perkataan yang biasa digunakan dalam bahasa inggeris . :)
  • Musim sejuk pada tahun1932 adelah sangat sejuk yang menyebabkan NIAGARA beku sepenuhnya . . (><)
  • 'Bookkeeper' dan 'Bookkeeping' adelah perkataan yang mempunyai 3 huruf vokal double . . .
  • E dan Q adelah huruf yang paling kurang digunakan dalam  perkataan bahase inggeris . 
  • Mata kite tak membesar dari kita lahir lagi . Tapi , telinga dan hidung kite akan sentiasa membesar dan xakan berhenti membesar . (#bayangkan) .
  • racecar , kayak dan level adelah same walaupon dibaca dari kanan ke kiri atau kiri ke kanan . .
  • 'abstemious' dan 'facetious' mempunyai kelima-lima huruf vokal dalam 1 perkataan . .
  • Leonardo Da Vinci yang menemukan gunting . .

        

    ~SEKIAN ,TERIMA KASIH . ASSALAMMUALAIKUM !~