Sunday, 22 January 2012

reSpEcT mE !!! wA tAbiK sPriNg nGaN Lu !!!

 

hai2 for blogwlking here !!! Peace (>_<) Dah makan ?? Dah kenyang ??? Ok ,,,bagus !!! Good2 !! ("Y")
entri aku kali nie ,,,aku nak crite sal RESPECT ... eh ,,"HORMAT" !!
#la,,samejelah....hehe...

mcm abg askar nie... (>_<)

Dalam entri aku nie ,,bukan aku nak membandingkan skolah tuwh "HEBAT" ,,skolah nie "LOCAL" ...
ewh ,,, No !!


hurm ,,entah lah ,,aku xtahu nak ckp cm ne ...
sng cter ,,,korg bace je lah sambungan nye ... k ???
#teruskanmembaca(^_^)
Macam nie ,,,dulu ,,mase aku kat MRSM ,,"JUNIOR2" aku sume pndai meng-"HORMATI" senior2 dyowg....
but ,,biler aku pindah masok "SMK" (xnak lah ckp skolah mne) ,,"JUNIOR2" sume bukan main kurang ajar nye dgn "SENIOR2" ...
kadang-2 ,,aku rase nak bagi sepak dan sepak je kat dyowg tuwh...
mulot tuwh ,,amboi-2 xreti nak jge...
Bukan itu je ,,,,,ade ari tuwh ,,aku balik skolah dgn mmber aku ,,,mmber aku atr aku balik naik moto...
skali,,mase kat simpang ,,ade sorg dak batch aku (aku xknal dye sape sbb bukan klas ngan aku) ,,,dye langgar moto yg ktowg naik...
hbes brdarah mlot mmber aku ..... lagi plak ,,aku terjatoh ats dye....
yg langgar ktowg pon ,,,,mintak maaf kat mmber aku je ,,kat aku ,,X pon ...
PERGH!!!!!
Panas hati wa,,berb !!!!!!
Sejak hari tuwh ,,,aku sakit hati ble 6pak dye ...
Aku bukan ape ,,even kau xknal aku ,,lau kau rse kau ade wat salah ,,minx maaf je lah ,,bukn susah...
Just say "SORRY" ,,,pon da kire ok dah......


Actually ,,,kat dlm kehidupn nie ,,,,sume nye memerlukan "HORMAT" !!!
Kalau lah org2 Malaysia nie xde saling "HORMAT-MENGHORMATI" ,,hurm ,,dah perang dunia kat Malaysia nie ...
And serious aku cakap,, aku benci btol org yg xreti nak "RESPECT" org lain nie .....
Bak kate member aku ,,,
"kau bagi kaki je ngan org mcm tuwh !!"
#haha,,,gilerkelauakuwatgitu??xpasal2benjolkepalaaku..


So ,,pade korg2 yg korg rase korg ade wat salah ngan org lain ,,,cpat2 lah pergi minx maaf ,,k ???

~SEKIAN ,TERIMA KASIH . ASSALAMMUALAIKUM !~

2 comments:

NighBerkz’S Blogs said...

wahhh sian dak tu menjol..hakhka




http://nighberkz.blogspot.com

Miza or Hayani said...

macam tu lah manusia ==''