Sunday, 5 February 2012

cobalah untuk SETIA ! !


Hai2 ! ! Sehat ? ? Ok , guud2 ! !

Sebenarnye , ade satu request dari my BESTFRIEND ,
dye minta nasihat cm ner nak suke seseorang tuwh , dye sorg je . .
Maksud aku , dye juz nak suke bdak tuwh je , xnak bdak lain . .

Ok , cm ner ye ? ?

Ha , , ok , ini cara2nye . .


1st : Kapel dgn orang yg dkat dgn korang .
ok , bile korang dah kpel ngan dye , , dye dkat ngan korg , means , 7hari dlm sminggu korang bleyh berjumpa bertentangan mata , , so , mesti korang pikir , "lau aku suke bdak lain , nti dye tahu , mati lah aku ,.. Nanti , msti dye sdeyh . ." So , itu akan mendorong korang untuk lbeyh setia . .


2nd : Pandang orang lain bukn mcm pndang c dye .
Maksud aku , korang da kpel ngn dye atau minat c dye , so msti prasaan tuwh lain dari yg lain ,, btol x ? ? Bile korang pndang org lain ,korang kene , mesti dan harus pandang macam kawan2 korang , keyh ? Walaupon ade mamat or minah yg lbeyh hensem or cntekk dri c dye , anggapkan sajee c dye lagi cntekk or hensem , ,keyh ? ? 



3rd : Belajar menerima kekurangan akan diri nya .


Dalam isu yang macam nie , aku xde idea sgt sbb aku xpernah berada dalam situasi macam ni , but , mungkin perkara di atas dapat membantu korang . keyh ??

~SEKIAN ,TERIMA KASIH . ASSALAMMUALAIKUM !~

1 comment:

pulsowanie said...

kalau kapel dgn org yg dkat nnti lma2 jemu lahh

panduan jerawat ada di sini!
http://pulsowanie.blogspot.com